Over ons

Onze missie

Het meten van impact, samen met onze klanten, is onze missie. Wij ondersteunen maatschappelijke investeerders en impact gedreven organisaties in het meten, managen en maximaliseren van hun impact. Onze impact management software oplossingen en consultancy diensten stellen organisaties in staat hun impact in kaart te brengen, gegevens efficiënt te verzamelen en de resultaten te analyseren. Dit biedt onze klanten de handvatten die nodig zijn om betere beslissingen te nemen, hun impact te verbeteren en verantwoording te leggen aan stakeholders.

Hoe wij u kunnen helpen

Door middel van onze impact management software oplossingen en consultancy diensten willen we impact meten beter toegankelijk en kostenefficiënt maken,. Dit stelt onze klanten in staat hun impact te managen, daarover te rapporteren en hun impact te maximaliseren.

Ons team van impact consultants en softwareontwikkelaars stelt ons in staat om:

  • Consultancy, training en implementatie diensten voor het meten van impact aan te bieden
  • Implementeren en ontwerpen van persoonlijke wensen en behoeften door op maat aanpassingen te verrichten in onze impact management software

Waarom impact meten?

Een toenemend aantal goede doelen organisaties, sociale ondernemingen, maatschappelijke investeerders (fondsen, gemeenten, impact investors) en corporates zijn verbonden door één gezamenlijk doel: het creëren van maatschappelijke impact.

Om dit doel te bereiken, is het cruciaal om te weten wat er werkt en wat niet. Dit is waar het meten van impact een belangrijke rol speelt. Het helpt bij het betrekken van stakeholders, het begrijpen wat er precies verandert vanuit hun perspectief en die effecten te meten die er toe doen. Het zorgt ervoor dat organisatie verantwoording afleggen voor de verandering die door hen veroorzaakt wordt, zowel bedoeld als onbedoeld. En het geeft inzicht welke effecten er gecreëerd worden en voor wie, en hoe de impact gemaximaliseerd kan worden.

Het consequent en consistent meten van impact levert op:

  • verbeteringen door te voeren die de impact maximaliseren
  • betere en weloverwogen besluiten maken
  • nieuwe financiering aan trekken
  • verantwoording af te leggen aan stakeholders (zoals financiers)
  • marketing en PR
IMG_20170404_085351_074

Maak kennis met ons team

Marlon van Dijk

Managing Director

Marlon heeft Bedrijfseconomie en Sociaal Ondernemerschap gestudeerd in Amsterdam en is sinds 2008 in verschillende rollen (consultant, trainer, sales, marketing, business developer, etc.) betrokken geweest bij Social E-valuator vanaf de start in 2008. Sinds 2012 is zij de managing director en werkt samen met het team om de missie te bereiken met het nieuwe software product Sinzer dat eind 2014 is gelanceerd.

Haar hobbies zijn: dansen (Salsa!), koken en schrijven. Marlon houdt ervan om in de natuur te zijn om te “resetten” van haar drukke bestaan – zowel werk als prive – in het centrum van Amsterdam.

marlon@sinzer.org

(+31) 6 31 01 04 01

Emma Verheijke

Managing Partner

Emma studeerde Internationale Betrekkingen in Utrecht en Australie, en raakte daarbij overtuigd van het belang om (beleids)effecten beter te kunnen voorspellen én te meten. Dit deed zij een tijd in de zorgsector, en specialiseerde zich in het visualiseren van data op zo’n manier dat er ook daadwerkelijk op gestuurd (en verbeterd!) kan worden. Binnen Sinzer zet Emma deze ervaring in om een verscheidenheid aan organisaties te helpen hun maatschappelijke impact te vergroten.

Emma houdt van zomer, reizen, woordgrappen, organiseren, snowboarden, en rennen in het Vondelpark.

emma@sinzer.org

(+31) 6 54 39 73 63

Ruben van den Bemt

Assistent Product Manager

Ruben heeft de opleiding Commerciële Economie in 2017 afgerond en studeert momenteel Culture, Organization & Management te Amsterdam. Bij Sinzer werkt hij aan het software platform om het gebruiksgemak te optimaliseren. Samen met een toegewijd softwareteam te Hyderabad, India, verbetert hij het platform voor het meten van sociale impact en passen zij nieuwe oplossingen en features toe. Impact meten spreekt hem aan omdat hij gelooft in een betere toekomst waarin organisaties bewuster, socialer en duurzamer ondernemen.

In zijn vrije tijd luistert hij naar muziek, doet aan sport en knutselt hij aan zijn webshop.

 ruben@sinzer.org

Vincent Belgraver

Social Impact Consultant

Vincent heeft een achtergrond in Internationale Ontwikkelingsstudies en heeft empirisch onderzoek uitgevoerd in verschillende (internationale) contexten. Hij heeft kennis van en ervaring met verschillende veelgebruikte methodes op het gebied van ‘Monitoring & Evaluation’ (M&E), die goed van pas komen op het gebied van impact meten.

Kenia is (althans: zo voelt het) zijn tweede thuis, wat waarschijnlijk verklaart waarom hij ieder jaar een paar weken in Oost-Afrika wil doorbrengen.

vincent@sinzer.org

(+31) 6 14 84 39 54

Suzan Doornwaard

Social Impact Consultant
Suzan heeft een PhD in Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen, met een focus op jeugd en de veranderende sociaal-culturele contexten waarin zij opgroeien. Ze heeft veel ervaring opgedaan met het opzetten en uitvoeren van multidisciplinair en multi-methodisch onderzoek. Suzan is ervan overtuigd dat onderzoekers, overheden en organisaties elkaar nodig hebben om complexe maatschappelijke vraagstukken te begrijpen en duurzame positieve impact te kunnen realiseren. Bij Sinzer zet zij haar onderzoekservaring in om samen met organisaties te werken aan het zichtbaar maken en vergroten van hun maatschappelijke impact.
Buiten Sinzer houdt Suzan zich graag bezig met het plannen van een volgende verre reis, wielrennen en het nabootsen van haar favoriete street food gerechten.

suzan@sinzer.org

(+31) 6 316 822 43

Nelline Roest-Boers

Social Impact Consultant

Nelline studeerde Internationale Betrekkingen in Groningen en Colombia en vervolgde haar studie in Wageningen waar zij Internationale Ontwikkeling studeerde. Tijdens een Masterclass Politiek en Ontwikkelingssamenwerking bij een ontwikkelingsorganisatie reisde zij af naar Uganda, waar ze de sociaaleconomische impact van beleid in de praktijk kon zien. Zij zet nu haar kennis en ervaring graag in als consultant bij Sinzer.

In haar vrije tijd houdt Nelline van koken met en voor vrienden onder het genot van een goed glas wijn. Varen, skiën en bergwandelen maken een jaar helemaal compleet.

nelline@sinzer.org

(+31) 6 10 69 11 22

Malou van Nieuwkoop

Social Impact Manager

Malou studeerde Antropologie en Ontwikkelingsstudies in Nijmegen en Amsterdam en deed daarvoor kwalitatief onderzoek in Suriname en Oeganda. Haar carrière startte bij GoodUp / 1%Club waar ze met corporates, gemeentes, grote NGO’s en kleine goede doelen samenwerkte. Ze heeft ruime ervaring in het begeleiden van (internationale) workshop en implementeren van nieuwe strategiën. Ze gelooft in transparantie, innovatie en een bottom-up benadering. Als social impact manager van Sinzer begeleidt ze klanten in het opzetten en uitwerken van hun impact strategie. Naast haar werk voor Sinzer helpt ze stichting Sounds of Change en organiseert ze evenementen voor GoodCode. Als er dan nog tijd over is, luistert ze podcasts en is ze onderweg op het Pieterpad.

malou@sinzer.org

(+31) 6 150 25 667

Nina Koopman

Social Impact Consultant & Business Development

Nina studeerde politicologie en antropologie op University College Utrecht en heeft een Master in International Relations van de Universiteit van Amsterdam. De afgelopen 10 jaar werkte ze voor verschillende (Internationale) NGO’s en social enterprises. Daar deed ze uitgebreide ervaring op met programma ontwikkeling en management, partnerships, monitoring en evaluatie, business development en als trainer. Als impact consultant bij Sinzer begeleidt ze organisaties bij het meten van- en sturen op impact. Nina woonde en werkte in verschillende landen waaronder India, Zuid-Afrika, Madagaskar en Parijs.

nina@sinzer.org

(+31) 6 524 514 56

Laura Barnhoorn

Impact Assistent

Laura studeerde Sociale Geografie en Planologie alsmede Stadsgeografie in Utrecht. Ze heeft ervaring met verschillende kwalitatieve onderzoeksmethoden waarmee ze kwetsbare groepen een stem wil geven. Ze vindt het belangrijk dat onderzoek leidt tot verandering en verbetering in de samenleving. Binnen Sinzer werkt zij als Impact Assistent waarbij ze verschillende projecten en werkzaamheden ondersteunt. Hiernaast volgt ze het Starters4Communities programma om meer te leren over sociaal ondernemerschap. Laura houdt van fotografie, strandwandelingen, katten filmpjes en nieuwe bestemming toevoegen aan haar reis Bucketlist.

laura@sinzer.org

Maruthi Siva Prasad

Software developer

Maruthi heeft 7+ jaar ervaring in de IT industrie als een software developer. Hij werkt als senior developer voor Sinzer bij coMakeIT. Zijn specialiteit richt zich op back-end functionaliteiten, web development voor het gebruik van PHP en frameworks. Maruthi brengt zijn vrije tijd door met zijn kleine dochter (3 jaar) en houd van films. Hij gaat graag op bedevaart.

Sai Ram Akuri

Software developer

Sai Ram heeft meer dan 3 jaar ervaring in de IT industrie als Software ontwikkelaar. Hij is gespecialiseerd in back-end functionaliteit waarbij hij gebruik maakt van PHP  en raamwerken.

In zijn vrije tijd speelt Sai Ram Cricket, Carrom en Video spellen.

Ram Mohana Rao Chandika

Software developer

Ram werkt de afgelopen 6+ jaar als software engineer bij coMakeIT. Alsmede bij Sinzer, werkte Ram aan het WebHR project dat een interne tool voor coMakeIT is en ook aan het RSPO project voor UTZ certified. Hij brengt zijn vrije tijd door met zijn gezin en houd van schaken en tafel tennis.

Lalita Kadganche

Software developer

Lalita werkt sinds 2015 in de IT industrie als een associate Software Engineer. Ze heeft haar Bachelor computer science gehaald waarna ze zich heeft gespecialiseerd als ontwikkelaar voor de back-end van web applicaties.

In haar vrije tijd speelt ze graag cricket en ze houd van dansen.

Srinath Tata

Software developer

Srinath werkt als software engineer voor het Sinzer team met als specialisme front-end development. Hij heeft zijn Bachelors Informatie Technologie behaald in Hyderabad. In zijn vrije tijd leest Srinath graag non-fictie boeken.

Kom jij ons team versterken?

Wij zijn momenteel op zoek naar personen voor de volgende functies:

Bekijk de vacatures voor meer informatie.

Advisory Council

Jeremy Nicholls

CEO Social Value International

Jeremy is CEO van Social Value International, een netwerkorganisatie voor individuen en organisaties die de principes en standaarden van het verantwoorden voor maatschappelijke waarde onderschrijven. In deze rol adviseert hij organisaties uit de publieke, private en vrijwillige sector over hoe zij de waarde van hun werk kunnen vergroten. Daarnaast is Jeremy directeur van FairPensions en van FRC Group (een sociale onderneming in Liverpool ) en lid van de IRIS advies commissie.

Frank van Beuningen

Director PYMWYMIC

Frank is directeur van PYMWYMIC, de “Put Your Money Where Your Mouth is Company”. PYMWYMIC omvat de langst lopende angel-investeerders cirkel in de Benelux; adviseert individuen en families bij impact investeringen in private equity; en helpt sociaal ondernemers investeerders te vinden voor  startinvesteringen. Frank is medeoprichter van SoCap Europe, lid van SVN-Europe, creeerde het ‘Money Meets Ideas’ platform voor startinvesteringen; en Put His Money Where His Mouth Is, zowel als adviseur voor en aandeelhouder in meerdere sociaal ondernemingen.

Eric Buckens

Director ABN Amro Social Impact Fund

Eric is directeur van ABN Amro Social Impact Investment. Hij heeft meer dan 23 jaar ervaring in international finance, met name in Europa en Azie. Eric is al 20 jaar betrokken bij ABN Amro in verschillende rollen en afdelingen zoals economisch onderzoek, asset management en private banking

Jan Willem Pauw

Trusted advisor

Jan Willem heeft meer dan 25 jaar advies ervaring, zowel vanuit de rol van consultant als programma Manager. Zijn huidige focus ligt op publiek gefinancierde organisaties, om de performance van deze organisaties te verbeteren ofwel de organisatie op radicalere wijze te transformeren. Integriteit, vertrouwen, politieke sensitiviteit en resultaat georienteerd zijn karakteristiek aan zijn bijdrage.

Kellie Liket

Researcher Erasmus University Rotterdam

Dr. Kellie Liket rondde een PhD af aan de Erasmus School of Economics, Rotterdam, met een focus op de rol van impact evaluaties in strategische besluitvorming. Haar werk is in verschillende academische bladen gepubliceerd, waaronder de ‘American Journal of Evaluation’. Met haar werk streeft zij ernaar de capaciteit van organisaties, overheden, financiële instituten en filantropische organisaties te verbeteren om hen zo te faciliteren resultaten van impact evaluaties the gebruiken om hun maatschappelijke impact te maximaliseren.

Geschiedenis

Het begon allemaal bij de open haard in het kantoor van Paul Baan. Na zijn succesvolle carrière bij De Baan Corporation en hun IPO richtte hij Noaber Foundation op, waarin hij investeert met het doel om sociale impact te creëren. Dit was een nieuwe investeringaanpak op dat moment, waar filantropie durfkapitaal methodes ontmoet. Dit nieuwe paradigma had een aanpak nodig voor het meten van social impact, om zo de investeringen effectief te beheren en te rapporteren over de prestaties. Het concept van Blended Value en Social Return on Investment, opgericht door Jed Emerson, voorzag in deze behoefte. Na overleg met andere family offices, Noaber Foundation (onder leiding van Pieter Oostlander), d.o.b foundation (onder leiding van Tera Terpstra) en Peter Scholten (een Nederlandse SROI expert) besloten om een online tool voor impact measurement te ontwikkelen: Social E-valuator.

Sociale E-evaluator werd in 2008 gelanceerd en begon als een oplossing voor fondsen in heel Europa. Het duurde echter niet lang voordat Social E-evaluator begon met het aanbieden van trainingen, consultancy en andere diensten om impact measurement in te bedden voor een breed scala aan organisaties van over de hele wereld.

In 2012 was onze belangrijkste troef, software, na vier jaar onderhoud van de eerste versie, klaar voor een update. Na een nieuw management en investeerders, zijn we gaan samenwerken met een software development team in India en samen bouwden we een gloednieuw softwareplatform voor het meten van impact: Sinzer. Eind 2014 lanceerden we Sinzer met VSBfonds, Cordaid Investments, ABN Amro en Ecorys als launching customers.

1
Sinzer is a member of Social Value International
Sinzer is a member of Social Value International