Grant Thorthon.jpg

Als koploper op het gebied van maatschappelijke impact is Sinzer 10 jaar geleden begonnen met de lancering van de online tool social e-valuator™. Inmiddels is er een organisatie die als adviesbureau organisaties helpt strategieën te ontwikkelen waarmee zij hun maatschappelijke impact inzichtelijk kunnen maken. Sinzer is een thought leader op het gebied van maatschappelijke impact met als missie het meten, rapporteren en verbeteren van niet-financiële waarde even belangrijk te maken als het meten, rapporteren en verbeteren van financiële waarde.

Om deze missie verder te realiseren, gaat Sinzer BV per 1 januari 2019 verder als Sinzer - powered by Grant ThorntonGrant Thornton in Nederland is lid van Grant Thornton International Ltd. (GTIL), één van ‘s werelds grootste netwerken van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties met ruim 50.000 professionals in meer dan 130 landen. Vanuit negen Nederlandse vestigingen ondersteunen ruim 450 professionals klanten met raad en daad op het gebied van accountancy, belastingen en (financiële) adviesvraagstukken. Door de overname van Sinzer versterkt Grant Thornton haar dienstverlening aan klanten op het gebied van duurzaamheid en brengen wij onze missie een stapje dichterbij.

Emma Verheijke van Sinzer: “Het bundelen van onze krachten is een fantastische kans om het belang van het managen van impact op mensen en milieu breder te verspreiden en te stimuleren dat een ‘impact boekhouding’ normaal wordt voor ieder type organisatie.” Marlon van Dijk voegt daar aan toe: “Het is een bevestiging dat maatschappelijke impact geen hype is maar here to stay, een enorme kroon op ons werk van de afgelopen 10 jaar en het moment om dit thema vanuit Grant Thornton verder te professionaliseren.” Emma en Marlon blijven actief binnen Sinzer en zij worden beiden partner bij Grant Thornton.

Geschiedenis
De Noaber Foundation heeft in 2006-2007 samen met de dob foundation het initiatief genomen het gebruik van de SROI methodologie (Social Return on Investment) te laten ondersteunen door een speciale software tool. Wat aanvankelijk een project was, werd een sociale onderneming onder de naam social e-valuator waarvan de naam uiteindelijk veranderde in Sinzer. Samen met een aantal andere investeerders, is de Noaber Foundation tot deze overname, aandeelhouder van de onderneming geweest. Matthijs Blokhuis (directeur Noaber Ventures): “Wij zijn ervan overtuigd dat het denken over en rekening houden met het belang van het managen van impact, mede door de inzet van Sinzer een belangrijke rol is gaan spelen in vele organisaties. Nu zij deel uitmaken van een grotere en gerenommerdeerde organisatie, zal deze invloed naar verwachting alleen maar toenemen.”