De Sustainable Development Goals (SDGs) voor uw organisatie

17 heldere, wereldwijde doelen, vastgesteld door 193 landen; de SDG’s vormen dé actieagenda voor klimaat, duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid tot aan 2030.

Ook uw organisatie kan een belangrijke bijdrage leveren aan realisatie van de SDG’s: de doelen bieden richting voor uw strategie en concrete acties ten aanzien van duurzaamheid en maatschappij. Ook kunnen de SDG’s als leidraad dienen voor uw (jaar)rapportage en communicatie, om u als organisatie op te onderscheiden.

Op welke doelen richt uw organisatie zich? Hoe helpt u deze realiseren? Hoeveel impact maakt u op de SDGs? Wij denken graag met u mee om deze vragen te beantwoorden.

Waar begint u?

Om de SDG’s in te bedden in uw organisatie, zijn een drietal stappen relevant.

 

1. SDG strategie

  • Wat omvatten de SDG's en welke zijn relevant voor u? Hoe dragen uw producten en diensten bij (of juist niet)? Hoe kunt u dit verbeteren?

  • Wij helpen u deze vragen beantwoorden en te concretiseren in een heldere SDG strategie.

2. Impact meten op de SDG’s

  • Hoe meet u uw resultaten, bijdrage en impact op de SDG’s?

  • Wij helpen u met het opstellen van concrete, realistische doelen; en met monitoren van de impact in uw organisatie, gebruik makend van standaard KPI’s uit onze database:

3. SDG-proof impact rapportage

  • Hoe communiceert u behaalde resultaten naar stakeholders?

  • Wij helpen u een SDG proof impact rapportage op te stellen en bieden u concrete inzichten om uw impact op de SDG's continue te verbeteren

 

Praktijk voorbeelden?

Meer informatie over onze diensten rondom SDG’s? Lees de case study voor impact investeerder Hivos Impact Investments, onze blog over Truvalu.enterprises en WAAR; of bekijk een voorbeeld van een SDG impact rapport.

SDG report

SDG Quick Scan

Wij bieden expertise, advies en begeleiding om organisaties ‘SDG-proof’ te maken. Neem contact met ons op via info@sinzer.org voor een SDG Quick Scan voor uw organisatie.